Neutrogena

Přehled

Neutrogena tělový olej je lehký zvlhčovač určený pro okamžité vstřebávání do pokožky a zanechává pokožce měkkou a hedvábnou a zdravou zářivou záři. Neutrogena chrání pokožku a udržuje ji dobře hydratovanou. Je navržen tak, aby nezanechal zbytky a nezanechává na těle lepkavý pocit. Je důležité seznámit se s přísadami v produktech, které používáte ve vašem těle, zvláště pokud máte stav kůže. Poraďte se s lékařem, pokud máte podráždění nebo reakce na nějaký kosmetický přípravek.

Sezamový olej

Podle Olinatu online je sezamový olej jedlým olejem, který se získává ze sezamových semínek, a je antibakteriálním, antivirálním a protizánětlivým činidlem. Sesamový olej má vynikající hydratační a upokojující vlastnosti a je také skvělým zdrojem vitamínů E a B, stejně jako bílkovin a minerálů, jako je hořčík, fosfor a vápník. Rychle se vstřebává kůží a často se používá k léčbě kožních problémů.

Isopropylmyristát

Isopropyl myristát je ester isopropylalkoholu a kyseliny myristové a používá se v topických a kosmetických léčebných prostředcích, kde absorpce skrze kůži je žádoucí jakost v konečném produktu. To dělá Neutrogena Body Oil snadno absorbovat a vylučuje možnost lepkavých zbytků. Výbor pro hodnocení léků (CED) doporučil, aby byl isopropylmyristát zařazen jako obecný přínos pro Ontario Drug Benefit Formulary po jeho testování a považování za bezpečné. Je však známo, že isopropylmyristát způsobuje podráždění očí, kůže a dýchacího systému.

PEG 40 sorbitan peroleát

Podle databáze kosmetické bezpečnosti je PEG 40 sorbitan peroleátem emulgační a smáčedlo, které lze použít v kosmetice. CSD uvádí, že PEG 40 není bezpečný pro použití na zraněné nebo poškozené pokožce. Nicméně PEG 40 je považován za bezpečný pro použití v kosmetice o 100% koncentraci v Expertní panelu kosmetických přísad.

Propylparaben

Pubmed vysvětluje, že propylparaben je konzervační látka běžně používaná v kosmetických prostředcích, jako jsou šampony a lotiony. Umožňuje produkt prodloužit skladovatelnost a je ester n-propylalkoholu a kyseliny p-hydroxybenzoové. Byla pozorována vysoká koncentrace, která vede k podráždění pokožky.

Podle organizace online Encyklopedie vědy je butylovaný hydroxytoluen primárně používán jako antioxidační přísada v kosmetických výrobcích, jako je Neutrogena, stejně jako v léčivech a ropných produktech. Některé zprávy naznačují, že butylovaný hydroxytoluen může způsobit poškození jater a ledvin. Nicméně byl považován za dostatečně bezpečný pro použití v omezených koncentracích v USA Food and Drug Administration.

Butylovaný hydroxytoluen